Znameniti posavski Hrvati Pavo Dominković: Nekadašnji voditelj Hrvatskog dušobrižništva u Nizozemskoj

[adrotate group="1"]

1985. godine zaređen je za svećenika.  Prije nego što će započeti baviti se dušobrižništvom Hrvata-katolika u svijetu službovao je u BiH: Novom Šeheru, Varešu i Tolisi. Od 1996. godine postao je hrvatskim dušobrižnikom u Roterdamu u Nizozemskoj, gdje je bio voditelj dušobrižništva. Tamo je vodio i katoličku župu u Roterdamu. Voditelj je  Hrvatske katoličke misije u Klagenfurtu.

Piše: Anto PRANJKIĆ

Zbog velikog broja naših ljudi koji su živjeli i djelovali u dalekom svijetu i tamo postojali poznati, a u svom su kraju prekriveni velom tajne Društveno-kulturna platforma će u nastavku svojega djelovanja, a sukladno Statutu udruge, svakoga dana na našem Facebook profilu objavljivati malo prisjećanje na svakoga od njih koji su ostavili ili još uvijek ostavljaju veliki trag u iseljeništvu, a u svojoj su domovini malo ili nikako poznati.

U prelijepim Grebnicama na Dan rada, 1. svibnja 1959. godine rodio se Pavo Dominković.  Osnovu je školu, prema Hrvatskom iseljeničkom leksikonu, završio u svojim Grebnicama i Domaljevcu, a franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom 1987. godine.  1985. godine zaređen je za svećenika.  Prije nego što će započeti baviti se dušobrižništvom Hrvata-katolika u svijetu službovao je u BiH: Novom Šeheru, Varešu i Tolisi. Od 1996. godine postao je hrvatskim dušobrižnikom u Roterdamu u Nizozemskoj, gdje je bio voditelj dušobrižništva. Tamo je vodio i katoličku župu u Roterdamu. Voditelj je  Hrvatske katoličke misije u Klagenfurtu.