Zagrebačka županija pomaže Hrvate u Srbiji

[adrotate group="1"]

„Put nije bio lagan, ali smo dokazali da interesi više strana i zajedničko djelovanje rezultiraju uspjehom.  Hrvatsko nacionalno vijeće imalo je za cilj napraviti cjeloviti i na zadovoljstvo roditelja i djece kvalitetan sustav obrazovanja, a Crkva je prepoznala mogućnost okupljanja mladih i njihova odgoja u duhu vjere. Roditelji su imali veliku želju da se njihova djeca odgajaju na kvalitetan način, a sve to prepoznao je i Grad Subotica koji je dao svoju potporu“, kazala je Jasna Vojnić.

Piše: Anto PRANJKIĆ

Zagrebačka županija je svojoj financijskom potporom  Hrvatima Vojvodine pomogla  otvaranju prvih jaslica na hrvatskom jeziku u Srbiji, tako će 18 mališana boraviti u jaslicama u Aleksandrovu, malenom mjestašcu pored Subotice.

Kako doznajemo, prostor je osigurala rimokatolička župa Marija Majka Crkve.

Prema riječima Jelene Vojnić, predsjednice Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, tamošnji su Hrvati vjerovali da se zajedničkim snagama može uspjeti realizirati jedan takav projekt.

-Put nije bio lagan, ali smo dokazali da interesi više strana i zajedničko djelovanje rezultiraju uspjehom.  Hrvatsko nacionalno vijeće imalo je za cilj napraviti cjeloviti i na zadovoljstvo roditelja i djece kvalitetan sustav obrazovanja, a Crkva je prepoznala mogućnost okupljanja mladih i njihova odgoja u duhu vjere. Roditelji su imali veliku želju da se njihova djeca odgajaju na kvalitetan način, a sve to prepoznao je i Grad Subotica koji je dao svoju potporu, kazala je Jasna Vojnić.