Vrijedna donacija učenicima obitelji Barišić iz Mečenčana

[adrotate group="1"]

Piše: Anto PRANJKIĆ

Izaslanstva društveno-kulturne platforme za Bosansku Posavinu početkom siječnja posjetilo je Posavljake, koji su nakon prognanstva iz posavskih domova, isti pronašli na Banovini, a koje je područje zadesio strašan val potresa. Tom je prigodom ustanovljeno nekoliko vrlo bitnih potreba naših ljudi. Član Platforme poznati hrvatski radoholičar i književnik  Dražen Zetić  obišao je područje Donjih Kukuruzara i uvjerio se u potrebe ljudi.

Pojava nezvanih gostiju u obliku dubokih vrtača tim ljudima otežala je život, pa je to bio i razlog da se u Menenčane jučer, 10. veljače, na Stepinčevo uputi izaslanstvo naše platforme predvođeno tajnikom podružnice Slavonski Brod, koje je uručilo vrijednu donaciju obitelji Zlatka Barišića. Naime, prigodom posjeta Menenčanima Zetiću su se požalila djeca iz obitelji Barišić kako imaju otežan pristup on line nastavi zbog nedostatka računara. Zagrebački humanitarci i entuzijasti dr. Milan Dropuljić i Ilija Guberac nisu dvojili niti sekundu te su donirali dva računara, dva radna stola sa ladicama i dvije stolice što će Niki, Mari, Petru i Josipu pomoći kako u školi tako i u cjelokupnom životu.

-Inače, Posavljaci koji danas žive u cijeloj Banovini pogotovo u Menenčanima osjećaju strah, ali i povezanost sa svojim ljudima širom svijeta. Općina Donji Kukuruzari ima oko 80-ero školske djece, a natalitet su popravile obitelji iz Biosanske Posavine. Nažalost, vrtače i COVID-19 život čine težim, ali znaju to Posavljaci. Nije im prvi put živjeti u strepnji i patnji. No, ništa nije vječno trajalo, pa neće niti ovo, kazao nam je pri povratku u Zagreb gospodin Guberac.