Tomašić: Kršćani su najugroženiji na Istoku

[adrotate group="1"]

“Hrvatska je katolička kršćanska zemlja s 94% kršćana, pa ako ćemo primati migrante, onda bar primimo kršćane u ovu zemlju. Kršćani su najugroženiji na Istoku. Svaki dan dobijamo mnogo pisama o teškom položaju kršćana na istoku. Zašto ne reagiramo?”, pita se zastupnica u EU Ruža Tomašić

Ruža Tomašić, zastupnica u Europskom parlamentu i nositeljica liste HRAST – Hrvatski suverenisti na predstojećim izborima za Europski parlament je tijekom konferencije, koju su stranke i udruge čiji članovi čine ovu listu, organizirali u Hotelu Dubrovnik, kazala kako se Europska unija suočava s nizom gospodarskih i demografskih izazova ističući pri tomu:

– Europsko stavništvo postaje sve starije a gospodarstvo sve ovisnije o radnim mjestima. Jasno je da ako ne bude migracije radno sposobnih EU će se u narednom periodu umanjiti za 17,5 milijuna stanovnika. Migracije postaju sve važnije. Europi trebaju visokokvalificirani radnici i to najvećim zemljama poput Njemačke, Švedske i Francuske. Kad migranti dođu u te zemlje, oni će izabrati radnike koji im trebaju a druge će vratiti u države članice iz kojih su došli, kazala je Tomašić i napomenula kako su oni koji dolaze Muslimani i kako su svi rođeni 1. siječnja. Nemaju dokaza da su dobili diplome za poslove za koje kažu da su kvalificirani. Nitko ne može utvrditi pravo stanje.

– To nama daje EU a da misle ozbiljno onda bi išli gledati gdje je srž problema i rješavati ih jedan po jedan te tako formirati slobodnu zonu, gdje će migranti čekati, dok ih se pozove i dok ispune uvjete za države u koje planiraju ići. Sve je planski samo se mi pravimo ludi ili stvarno ne razumijemo, istakla je zastupnica Tomašić i odgovorila na pitanje: gdje je problem?

– Problem u Hrvatskoj je što mi nemamo Viktora Orbana. Hrvatska je katolička kršćanska zemlja s 94% kršćana, pa ako ćemo primati onda bar primimo kršćane u ovu zemlju. Kršćani su najugroženiji na Istoku. Svaki dan dobijamo mnogo pisama o teškom položaju kršćana na Istoku. Zašto ne reagiramo?, pita se nositeljica liste HRAST – Hrvatski suverenisti za Europski parlament.

Također je istaknula kako joj je još gora činjenica i pa se pita zašto šuti naše svećenstvo? Zašto ne reagira? Čega se boji?

– Ako su nas nekad zvali predziđe kršćanstva zašto ne pokažemo da smo još uvijek na braniku kršćanstva? Koga se bojimo?, još jedanput se zapitala Ruža Tomašić.