Susret predsjednice Napretkove Podružnice Banja Luka s dopredsjednikom RS

[adrotate group="1"]

U utorak, 19. svibnja 2020. godine dopredsjednik RS-a Josip Jerković je u svom uredu primio u službenu posjetu predsjednicu HKD Napredak podružnica Banja Luka Ružicu Ševariku.

Na sastanku se razgovaralo o trenutno aktualnoj situaciji kao i posljedicama pandemije prouzrokovane virusom COVID 19 a sugovornici su se usaglasili da je sve ovo uvelike naštetilo povratnicima kao i svim drugima koji žive na području RS-a ali i cijele države.

Poznato je da se iz ureda dopredsjednika Jerkovića ali i ispred HKD Napredak Banja Luka svake godine pomaže socijalno ugroženim osobama u vidu paketa sa osnovnim kućnim potrepštinama tako i u ovoj situaciji njihova pomoć nije izostala.

Sugovornici su zajedničkog stava da se i dalje treba pronalaziti mogućnosti kako pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Dopredsjednik Jerković smatra da je dobro što imamo podružnicu HKD Napredak u Banja Luci na čelu sa predsjednicom Ružicom Ševarikom koja brine o osobama kojima je pomoć najpotrebnija.

Zahvalivši dopredsjedniku Jerkoviću na prijemu predsjednica Ševarika je istaknula kako je podrška predstavnika iz reda hrvatskog naroda od iznimnog značaja za rad i djelovanje Napretkove banjalučke podružnice te naglasila da će podružnica, kao što je to i do sada radila, i dalje raditi na raditi na očuvanju i promociji hrvatske kulture na ovom području te skrbi o onima kojima je pomoć najpotrebnija.