Stipendije za učenje hrvatskog jezika

[adrotate group="1"]

Nastavljajući svoju misiju i dobru praksu, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske  raspisao je Javni poziv za dodjelu stipendije za učenje hrvatskoga jezika u ljetnom semestru akademske 2020./21. godine.

Nastavak je to prakse koju već godinama provodi ovaj ured a s ciljem učenja hrvatskoga jezika, upoznavanja hrvatske kulture i očuvanja nacionalnog identiteta, promicanja zajedništva i suradnje  kao i povratka iseljenih Hrvata i njihovih potomaka. Prema propozicijama ili uvjetima za dobivanje ove stipendije stoji kako se na ovaj Javni poziv mogu prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji  hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju  hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo. Važno je da su napunili 18 godina života te da su završili najmanje  srednju školu kao i  da prebivaju izvan Republike Hrvatske ili da u Republici Hrvatskoj ne prebivaju dulje od tri mjeseca  zaključno s danom objave Javnog poziva.

Prijave se mogu predati isključivo u elektroničkom obliku na https//:stipendijehrvatiizvanrh.in2.hr do 7. siječnja 2020. godine.