Promocija Leksikona hrvatskoga iseljeništva i manjina

[adrotate group="1"]

Leksikon hrvatskoga iseljeništva i manjina sveobuhvatno je leksikografsko djelo opsega1096 stranica s 3464 natuknice koje donosi jedinstven opis fenomena hrvatskih migracija u razdoblju od novoga vijeka sve do suvremene mobilnosti s posebnim naglaskom na migracije u 19. i 20. stoljeću. Posrijedi je referentno djelo koje će vas zadiviti  leksikografskim blagom sažetim iz građe relevantne za hrvatski nacionalni korpus i kulturu izvan domovine, uključujući pokrete, organizacije, događaje i ljude iz 45 zemalja svijeta.

Hrvatska matica iseljenika  i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar svečano će predstavi5i Leksikon hrvatskoga iseljeništva i manjina u srijedu 21. listopada 2020. u 13 sati u multimedijalnoj dvorani Kluba Matis u HMI-ju na Trgu Stjepana Radića 3 u Zagrebu.
Uz uvodne riječi dvojice sunakladnika ravnatelja Hrvatske matice iseljenika profesora Mije
Marića i ravnatelja Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar prof. dr. sc. Željka Holjevca, govorit će recenzenti i predstavljači ovog jedinstvenog leksikografskog pothvata: prof. dr. sc. Vladimir P. Goss;   prof. dr. sc. Dinko Šokčević i ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u
inozemstvu dr. sc. Tomislav Markić, te urednici dr. sc. Ljiljana Dobrovšak i  prof. dr. sc.
Vlado Šakić. Prigodni glazbeni program izvest će kantautorica Elis Lovrić.

Leksikon hrvatskoga iseljeništva i manjina sveobuhvatno je leksikografsko djelo opsega
1096 stranica s 3464 natuknice koje donosi jedinstven opis fenomena hrvatskih migracija u razdoblju od novoga vijeka sve do suvremene mobilnosti s posebnim naglaskom na migracije u 19. i 20. stoljeću. Posrijedi je referentno djelo koje će vas zadiviti  leksikografskim blagom sažetim iz građe relevantne za hrvatski nacionalni korpus i kulturu izvan domovine, uključujući pokrete, organizacije, događaje i ljude iz 45 zemalja svijeta.