Pobjednička drama „Zid“ Ružice Aščić

[adrotate group="1"]

Natječaj je raspisan u cilju unaprjeđenja hrvatske suvremene drame, povećanja mogućnosti profesionalnog angažmana mladih autora/autorica, jačanja hrvatskoga zajedništva te očuvanja hrvatskoga jezika, kulture i identiteta.

Piše: Anto PRANJKIĆ

U suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske Hrvatsko narodno kazalište iz Mostara raspisalo je natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za spisatelje mlađe od 35 godina. Natječaj je raspisan u cilju unaprjeđenja hrvatske suvremene drame, povećanja mogućnosti profesionalnog angažmana mladih autora/autorica, jačanja hrvatskoga zajedništva te očuvanja hrvatskoga jezika, kulture i identiteta.

Nakon što je na natječaj pristiglo 30 dramskih radova, Ocjenjivački sud je donio odluku da prvu nagradu dodjeli  drami „Zid“Ružice Aščić iz Zagreba. Nagrađene su i drame „Visoke frekvencije“ Mateje Posedi iz Nedelišća te „Zakopana čuda“ Monike Herceg iz Zagreba.

Kako izvještavaju bosansko-hercegovački mediji prema pobjedničkoj drami „Zid“ bit će pripremljena nova predstava HNK Mostar a koja će se igrati u sljedećoj kazališnoj sezoni.