Okrugli stol ‘Sudioničko upravljanje u kulturi’

[adrotate group="1"]

Okrugli stol na temu ‘Sudioničko upravljanje u kulturi’ održao se 13. lipnja, u 13 sati, u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb. Na okruglom stolu raspravljalo se se o nekim osnovnim pretpostavkama za veće uključivanje građana i lokalne zajednice u pripremu i provedbu kulturnih programa.

Piše: Željko SAKIĆ

Poseban naglasak stavio se na razvoj novih oblika suradnje, razvoju participativnih modela upravljanja,  održivu participaciju osoba u nepovoljnom položaju u organiziranju, stvaranju i konzumiranju kulturnih programa (posebno osoba s invaliditetom). Bllo je također riječi o mogućnostima financiranja ovih inicijativa i novih oblika suradnje civilnog i javnog sektora.

Okrugli stol je priređen u sklopu provedbe projekta KRUG – KultuRa, Umjetnost i Građani i ESF natječaja Kultura u centru (posrednička tijela su Ministarstvo kulture i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva).  Na okruglom stolu sudjelovat će sudionici iz područja kulture, upravljanja, jedinica lokalne i regionalne samouprave, organizacija civilnog društva, umjetničkih organizacija.

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia / pou.hr