Novo vodstvo HKD Napredak na prijemu kod kardinala Vinka Puljića

[adrotate group="1"]

Vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić primio je u ponedjeljak 5. kolovoza u prostorijama Ordinarijata vrhbosanskog novoizabranog predsjednika Napretka dr. sc. Nikolu Čiču, te gđu Venku Zorić i gdina Josipa Nikolića, članove Središnje uprave.

Povod posjeta i razgovora bilo je predstavljanje novog vodstva Napretka, kao i upoznavanje nadbiskupa Puljića s planovima novog predsjednika za budućnost.

Na početku sastanka predsjednik Čiča predstavio je članove Središnje uprave, te zahvalio kardinalu na prijemu i prilici za razgovor. Naglasio je kako se Napredak u novim okolnostima mora uključiti u podizanje kulturne svijesti, razvijanje tolerancije i dijaloga u cijelom bosanskohercegovačkom društvu, te se zajedničkim snagama, sa svim sudionicima na društveno-političkoj razini, treba posvetiti radu za bolji život na tome prostoru. Posebno se osvrnuo na suradnju Napretka i Vrhbosanske nadbiskupije koja traje još od obnove društva u Sarajevu, te o mogućnostima obostrane pomoći.  Kardinal Puljić zahvalio je izaslanstvu na razgovoru i poželio im obilje Božjega blagoslova u radu Društva koje za svrhu ima kulturno i prosvjetno djelovanje, ekonomsko jačanje i socijalno podizanje hrvatskoga naroda.