Kristian Novak u Gradskoj knjižnici Vukovar

[adrotate group="1"]S velikim zadovoljstvom najavljujemo književni susret u Gradskoj knjižnici Vukovar s Kristianom Novakom, jednim od najznačajnijih suvremenih hrvatskih pisaca, autora dvaju nagrađenih romana „Črna mati zemla“ i „Ciganin, ali najljepši“ te manje poznatoga prvijenca „Obješeni“.

Književni susret s Kristianom Novakom zakazan je za ponedjeljak, 10. veljače 2020. s početkom u 18:00 sati u Gradskoj knjižnici Vukovar (Trg Republike Hrvatske 4/1). Susret s autorom moderirat će dr. sc. Vlasta Novinc, upraviteljica Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad u Vukovaru HAZU.

Posljednja dva romana Kristiana Novaka izazvala su oduševljenje i kritike i publike. Roman „Črna mati zemla“ postigao je veliki uspjeh dobivši nagradu T-portala za roman godine. Svoj uspjeh Novak je ponovio i sa sljedećim romanom „Ciganin, ali najljepši“ za koji je dobio T-portalovu nagradu za najbolji roman objavljen na hrvatskom jeziku u Republici Hrvatskoj, nagradu Fran Galović za najbolju knjigu na temu zavičaja te nagradu Ksaver Šandor Gjalski za najbolje objavljeno prozno književno djelo u Republici Hrvatskoj. Roman “Ciganin, ali najljepši” prema kritici jedno je od najboljih ostvarenja novije hrvatske književnosti.

Više o autoru na poveznici: http://crnamatizemla.com/kristian-novak-2/tko-sam/

Gradska knjižnica Vukovar