Izložba fotografija ‘Neusporedivo plavo – Sjeverni Jadran’ predstavlja se u Rijeci

[adrotate group="1"]

Izložba ‘Neusporedivo plavo – Sjeverni Jadran’, podvodnih fotografa Marina Brzaca i Danijela Frke, prikazuje se od 9. do 23. kolovoza 2019. na riječkom Korzu.

Piše: Željko SAKIĆ

RIJEKA – Cilj je svake godine izložbama fotografija velikih formata na otvorenom, tijekom ljetnih mjeseci hrvatskoj javnosti i svim posjetiteljima, skrenuti  pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi te društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja života na Jadranu. Nakon trilogija s temama podmorja, površine mora i mediteranskih eseja, povijesnih serijala s početka stoljeća te 50-ih i 60-ih, deseta godina izlaganja vodi nas u podmorje sjevernoga Jadrana.

Izložba 2019. “Neusporedivo plavo – Sjeverni Jadran“

Hrvatski Jadran je jedno od rijetkih područja u svijetu koje je ostalo, još samo dijelom, netaknuto i očuvano. Mnogo je posjetitelja koji nemaju nikakvu predodžbu što se sve krije ispod nas. Uz ribe i koralje, ondje se nalazi jedan vrlo uzbudljiv svijet povijesnih priča i razglednica. Neprekidno raste potreba promicanja ekološke svijesti kao i kulturnog turizma kroz koji se ostvaruje njegova edukativna funkcija.
“Neusporedivo plavo” naziv je atraktivne postave fotografija kojima se predstavljaju Marino Brzac i Danijel Frka, iskusni podvodni fotografi koji su osvojili niz nacionalnih i međunarodnih prvenstava, uvrstivši se tako među deset najboljih podvodnih fotografa svijeta Top Ten Photographers of the World Championship). Radove je selektirao stručni tim festivala „Rovinj Photodays“.

Izvor/ Foto Danijel Frka © Kerigma-Pia/ www.prijateljimora.com