3. Dani Antuna Gustava Matoša

[adrotate group="1"]

Književno-umjetnička manifestacija, 3. Dani Antuna Gustava Matoša, kojom se prisjećamo jednog od najvećih hrvatskih književnika, održat će se 12. i 13. lipnja u Tovarniku i Zagrebu.

Piše: Željko SAKIĆ

TOVARNIK/ZAGREB – U Tovarniku će 12. lipnja u 18.30 biti položeni vijenci na rodnu kuću Antuna Gustava Matoša, a potom će u 19 sati u Vijećnici Općine Tovarnik biti svečani program prigodom 146. obljetnice rođenja i 105. obljetnice smrti pod nazivom Sonetist Antun Gustav Matoš. Tijekom programa bit će predstavljena i istoimena knjiga Vlaste Markasović Sonetist Antun Gustav Matoš.
 
Program u Zagrebu počinje polaganjem vijenaca na grobnicu Antuna Gustava Matoša na groblju Mirogoj u četvrtak, 13. lipnja u 11 sati. Umjetnički program u čast Antuna Gustava Matoša u 12 sati priređuje Društvo hrvatskih književnika (Trg bana Jelačića 7).
 
Spomenuta su tri mjesta na poseban način obilježila biografiju Antuna Gustava Matoša: Plavna (gdje mu je rođen otac), Tovarnik (gdje je 13. lipnja 1873. rođen) i Zagreb (gdje je umro 17. ožujka 1914. i gdje je sahranjen).

Organizatori su DHK Zagreb i DHK Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski, a suorganizatori: Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata Subotica, HKUPD Matoš Plavna i Općina Tovarnik, dok je pokrovitelj Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Izvor/ Foto © Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata Subotica