Zatvorena izložba polaznika Napretkovog tečaja crtanja i dizajna u Mostaru

[adrotate group="1"]

Izložba najboljih radova polaznika Tečaja crtanja i dizajna, koja je otvorena u srpnju na prigodnoj svečanosti u Maloj galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru kada s polaznicima tečaja uručeni i certifikati, zatvorena je.

Voditelji Tečaja crtanja i dizajna bili su Ani Šimić, predsjednici DHLU-a FBiH i profesor Višeslav  Lučić, član Upravnog odbora HKD Napretka Glavne podružnice Mostar. Tečaj je trajao dva mjeseca, a uspješno ga je završio 31 polaznik.

Tečaj je bio besplatan, a sav materijal za učenje i rad za svakog polaznika osigurao je HKD Napredak Glavna podružnica Mostar.

Ovaj program s ciljem poticanja kreativnosti i umjetničke edukacije kojeg su vodili akademski grafičar i profesor likovne umjetnosti i dizajna Višeslav Lučić i akademska grafičarka Ana Šimić, prepoznalo je i federalno Ministarstvo kulture koje je podržalo prijavu HKD Napredak Glavne podružnice Mostara tako da će na jesen biti organiziran još jedan besplatan tečaj, a o svim detaljima svi oni koji se žele prijaviti na natječaj bit će upoznati na vrijeme

Glavna podružnica HKD Napredak u Mostaru u proteklih godinu dana od izbora novog rukovodstva društva kreirala je i realizirala zapažene kulturne sadržaje, a potvrda toga je i potpora Središnje uprave HKD Napredak u Sarajevu, federalnog ministarstva kulture kao i Vlade HNŽ-e i Grada Mostara za neke od projekte.