Zašto nije obaviještena javnost: Vikao je ‘Ovo je Srbija!’, a kupačima govorio da su ustaše

Netko od kupača je pozvao policiju, a kako je kazala Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije, nakon dojave je 36-godišnjak zatečen u kući u Posedarju.

Piše: Željko SAKIĆ

ZADAR – O događaju od 29. kolovoza 2019.g. nisu izvijestili javnost, a kako je za Dalmatinski portal ispričao čitatelj, 36-godišnjak je na plaži kod Svetog Duha vikao: ‘Ovo je Srbija!’, a kupače je vrijeđao, omalovažavao i govorio im da su ustaše.

Netko od kupača je pozvao policiju, a kako je kazala Ivana Grbin, glasnogovornica zadarske policije, nakon dojave je 36-godišnjak zatečen u kući u Posedarju. Bio je pijan. Izmjereno mu je 2 promila alkohola u krvi. 

– Tom prilikom je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, te je uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije. Nad 36-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje, kojom prilikom je utvrđeno da je prethodne večeri na plaži Sv. Duh u Posedarju  na naročito drzak i nepristojan način narušio javni red i mir, te je dana 30. kolovoza uz optužne prijedloge zbog prekršaja iz članka 6. i članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (naročito drsko i nepristojno ponašanja, omalovažavanja i vrijeđanje službene osobe) te prekršaja iz članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru – kazala je Ivana Grbin.

Na službenim stranicama Policijske uprave zadarske nema službene vijesti o navedenom događaju. Velimir Bujanec se u svojoj objavi pozvao na izvor iz zadarske policije, a prema kojem je, Prekršajni sud zbog remećenja javnog reda i mira kaznio Kninjana s 300 kuna, a izrečena mu je i mjera pritvora od osam dana. Nije optužen za širenje nacionalne nesnošljivosti, kao ni za vrijeđanje Republike Hrvatske.

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/Dalmatinski portal.