Zagrebački studenti postigli uspjeh na europskom debatnom prvenstvu u Ateni

Studenti Sveučilišta u Zagrebu Lovro Šprem i Tin Puljić postali su prvaci u kategoriji timova kojima je engleski drugi jezik na Europskom sveučilišnom debatnom prvenstvu održanom u Ateni, objavio je Zagrebački studentski forum (ZSF).

Piše: Željko SAKIĆ

ATENA – Oni su na ovom natjecanju, na kojem je sudjelovalo preko 200 ekipa iz cijele Europe, pobjeđivali protivnike sa prestižnih institucija poput Durhama, Trinity Collegea, Oxforda i Cambrigea, navodi se u priopćenju ZSF-a, krovne udruge za studentsku debatu u Gradu Zagrebu.

Za uspjeh na prvenstvu, održanom od 4. do 9. kolovoza, bilo im je potrebno vrlo široko znanje o nizu tema iz različitih područja; od dužničke krize u Grčkoj, prosvjedima u Hong Kongu, policijskoj brutalnosti i raznim filozofskim konceptima, a uspjeh dodatno potvrđuje i plasman u finale Open kategorije u kojoj se natječu izvorni govornici.

Tun Puljić sa Fakulteta političkih znanosti i Lovro Šprem sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu iza sebe već ima niz uspjeha na međunarodnim debatnim prvenstvima. Tako su, na primjer, ove zime u Cape Townu u Južnoafričkoj republici postali prvi tim u povijesti tog natjecanja koji je došao do finala a da mu engleski nije materinji jezik. 

Tin i Lovro ponosni su na svoj uspjeh ali najviše od svega nadaju se da bi on mogao utrti put daljnjem razvoju sveučilišne debate u Hrvatskoj te njenoj većoj pozornosti i financiranju kako bi ona postala dostupna svima koji se njome žele baviti, kako ovakvi rezultati ne bi ostali izolirani slučaj, .

Izvor/ Foto Zagrebački studentski debatni forum © Kerigma-Pia/h/