(Video) Thompson pjevao pred nekoliko desetaka tisuća ljudi u Splitu

“Ponosan sam što sam Hrvat”, samo je jedan od natpisa koji smo uočili u publici na prepunoj splitskoj šetnici gdje je Thompson otpočeo svoj koncert na oduševljenje Splićana i njihovih gostiju.

Piše: Željko SAKIĆ

SPLIT – Koncert je nedugo nakon početka prekinut zbog tehničkih poteškoća, no publika je nastavila pjevati poznate pjesme i skandirati “Zovi, samo zovi”. U trenutku kad je na bini nestalo svjetla, utihnula je glazba, a na Rivi su se čuli samo uzvici publike.

No, Thompson se vrlo brzo snašao i poručio: “Nestalo je struje na trenutak, ali to nas neće zaustavit”, pa zapjevao pjesmu “Kralju Dmitre Zvonimire”.

Pjevač je u svom stilu poručio publici:”Okrenimo ruke prema nebu, prema Bogu, Kristu, našoj domovini, za naše zajedništvo, prema Gospi, mučenicima, Svetom Duji, blaženom Stepincu i svim svetima”, a ona s njim zapjevala iz sveg glasa. Pravi delirij nastao je nakon pjesme “Geni kameni”, piše Slobodna Dalmacija.

“Dragi prijatelji, večeras se moram zahvaliti braniteljima ovog grada i županije što smo ovdje došli uoči Oluje. Čestitam još jedan Dan pobjede, ovo je naš dan, veliki dan. Nemojmo nasjedati ni na kakve provokacije. Budimo zajedno kao što smo bili za Oluju!”, rekao je Thompson na kraju koncerta, taman nakon što je završio vatromet.

izvor 01portal

Izvor/ Foto 01Portal © Kerigma-Pia/ Slobodna Dalmacija