(VIDEO) Miroslav Škoro: “Ne ocjenjuje se samo kampanja nego cijeli život”

Nezavisni predsjednički kandidat Miroslav Škoro gostovao je u emisiji Bujica na Z1 gdje je komentirao aktualne političke teme.

Piše: Željko SAKIĆ

Na početku emisije poseban pozdrav uputio je “onima koji gledaju po službenoj dužnosti”. Rekao je da se ne zanosi anketama, a da će izbori pokazati koliko je tko kvalitetan kandidat.

“Imam iskustvo iza sebe, imam 57 godina i krenuo sam u ovu utrku jer sam uočio neke propuste između onoga što želi hrvatski narod i onoga što mu se servira”, rekao je i dodao da se ne ocjenjuje samo ova kampanja, već cijeli život kandidata.

Odgovorio je na pitanje gdje je bio 1991. godine.

“Odselio sam se 1989. godine i završio u SAD-u. Tamo sam se oženio. Smatrao sam da svoju budućnost ne mogu tražiti u toj Jugoslaviji, ta zajednica mi se nije dopadala, 1992. sam se s djetetom od nekoliko mjeseci vratio u ratni Osijek jer sam smatrao da je to ispravno, kao što sam mislio da je ispravno da 2000. godine napišem pjesmu ‘Sude mi’ kada su progonili naše generale”, poručio je glazbenik.

Dodao je da se domovina ne brani samo s puškom u ruci, nego i radom, vjernošću, vjerodostojnošću, ljubavlju, pjesmom…

“Ponosan sam na svoja djela i na ono što sam napravio za svoju domovinu”, dodao je.

Komentirao je hrvatsku diplomaciju.

“Kada se ona stvarala, postojao je kadar iz bivšeg sustava i jedan dio tih ljudi je čestit i pošten prešao na hrvatsku stranu, ali jedan dio s figom u džepu. Napadaju me da sam bio trećerazredni diplomat… Smatram da je to uvreda za prijateljsku zemlju i mađarske Hrvate, zemlju koja je primila gotovo 70 tisuća izbjeglica za vrijeme agresije na RH. Diplomacija se pretvorila u mjesto gdje se poput deponija odlaže neke kadrove i svi se raduju da nema hrvatske dijaspore, već da imaju zbrinutu poziciju, dobru plaću i dobar mobitel, a ne rade osnovni posao, a to je gospodarska diplomacija”.

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/