Večeras u dubrovačkoj Katedrali koncert orguljaša dr. Darka Kristovića

Doktor znanosti, liječnik i orguljaš te rođeni Dubrovčanin Darko Kristović održat će večeras u 20 sati u Katedrali Velike Gospe koncert uz slobodan ulazak za sve ljubitelje orgulja i ove vrste glazbe.

Piše: Željko SAKIĆ

DUBROVNIK – Dr. sc. Darko Kristović rođen je 1967. godine u Dubrovniku, a 1995. godine diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu te nastavio već započeti studij orgulja i crkvene glazbe na Institutu za crkvenu glazbu “Albe Vidaković” u Zagrebu. Orgulje je diplomirao 1998. godine u klasi prof. Domagoja Jugovića.

Dvadeset i jednu godinu bio je orguljaš u poznatoj Bazilici Srca Isusova u Zagrebu, a samostalno je više puta nastupao u Hrvatskoj i inozemstvu. Član je zbora “Zagrebački liječnici pjevači” s kojima je snimio CD božićnih pjesama “Hote, o, ljudi sim – Rodil se je Isus”. Član je i Hrvatskog društva glazbenih umjetnika (HDGU).

Tradicionalno već dvadesetak godina, o blagdanu Velike Gospe, održava orguljaške koncerte u dubrovačkoj katedrali. Radi i djeluje kao liječnik specijalist i orguljaš u Zagrebu.

Na programu su djela Boellmanna, Bacha i Younga.

Koncert se ostvaruje uz potporu Grada Dubrovnika i u suradnji sa Župom Gospe Velike.

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/hrt