Vatreni idu po šest bodova

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je posljednji trening uoči puta u Trnavu gdje je u petak u 20.45 sati očekuje utakmica protiv Slovačke u kvalifikacijama za EURO 2020.

Piše: Željko SAKIĆ

ZAGREB – “Nema kalkulacija, idemo na šest bodova u ove dvije utakmice,” poručio je Josip Brekalo krilni igrač Wolfsburga.

Svjetske doprvake prvo očekuje Slovačka u petak u Trnavi.

“Radi se o tvrdoj i neugodnoj reprezentaciji. Neće nam biti lako, bit će to slična utakmica kao ona u Mađarskoj, a mi moramo pokazati neko drugo lice i onda se možemo nadati pobjedi,” dodao je Brekalo poručivši kako se nada i podršci naših navijača s tribina.

“Uvijek se nadamo našoj podršci s tribina, sigurno da nam puno znači naš 12. igrač.”

Brekalo je u prva tri kola njemačkog prvenstva zabio dva gola, a još jedan u Kupu, a Wolfsburg je trenutačno na trećem mjestu.

“U dobroj sam formi. Dobro smo otvorili sezonu, a nadam se da će se tako i nastaviti.”

Za reprezentaciju je do sada upisao šest nastupa i još uvijek čeka prvi pogodak.

“Ne razmišljam previše o tome. Koncentriran sam da odigram dobro. Najbitnije je da ekipa slavi na kraju, a ako zabijem gol, bit će to “šlag na tortu”, naglasio je.

Branič Rangersa Borna Barišić je također pohvalio igru slovačke vrste.

“Analizirali smo njihovu igru, imaju kvalitetne igrače i u napadu i u veznom redu. Radi se o jednoj dobroj ekipi. Ponavljam, bit će teška utakmica,” naglasio je Barišić, ali i dodao: “Imaju oni i slabosti i mi ćemo ih pokušati iskoristiti.”

Barišić je istaknuo kako je došlo vrijeme da Hrvatska bude na razini kao na svjetskom prvenstvu.

“Nije lako ponoviti kao što smo igrali u Rusiji, ali mi uvijek dajemo 100 posto. Nadam se da će to biti dovoljno da osvojimo šest bodova.”

Novi napadač Milana Ante Rebić je rekao:

“Slovačka je dobra momčad koja pokušava igrati nogomet, ali mislim da će se najviše pitati nas. Najvažnije je kakav ćemo imati pristup,” kazao je Rebić.

Izvor/ Foto Twitter HNS© Kerigma-Pia/h/