Umberto Tozzi na Festivalu Rocks&Stars

Umberto Tozzi, glazbenik i kantautor, 8. kolovoza 2019. nastupa na Festivalu Rocks&Stars, u prirodnom ambijentu starog rimskog kamenoloma Cave Romane u Vinkuranu, s početkom u 21 sat. 

Piše: Željko SAKIĆ

VINKURAN – Umberto Tozzi se smatra jednim od najvećih kantautora talijanske glazbene scene, a svoju je karijeru započeo sa svega šesnaest godina s torinskim rock bandom Off Sound. U dvadeset drugoj godini dobiva i svoje prvo priznanje kao kantautor za pjesmu Un corpo un’anima. Njegov prvi solistički album Donna amante mia, objavljen je 1976. godine, no već sljedeće godine  objavljuje album È nell’aria…ti amo koji je potpunosti napisan s Giancarlom Bigazzijem, a na kojem se nalazi Ti Amo, jedna od najpoznatijih umjetnikovih pjesama, koja ostaje na vrhu ljestvice više od sedam mjeseci, obarajući prodajne rekorde i naravno osvajajući tadašnji Festivalbar.  1978. objavljuje album Tu koji ponavlja uspjeh prijašnjeg albuma, a njegov hit Gloria s istoimenog albuma objavljen 1979. godine koji možda predstavlja najveći Tozzijev hit lansirao je umjetnika u svjetsku orbitu. Na albumu Gloria radio je s američkim glazbenicima i poznatim aranžerom Gregom Mathiesonom s kojim obnavlja suradnju i u devedesetim na albumu Equivocando. Njegov uspjeh u pet desetljeća iznimno bogate karijere broji se i u preko 70 milijuna prodanih primjeraka.

Tozzi će u očaravajućoj prirodnoj scenografiji starog vinkuranskog kamenoloma pred publikom izvesti svoje najveće hitove, a ulaznice za koncert mogu se kupiti putem prodajnih mjesta Eventima ili eventim.hr mrežnih stranica.

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/www.caveromane.com/