U susret izložbi ‘Gledam dodirom’

[adrotate group="1"]

Ova specifična radionica tematski vezana uz prostor u kojem se održava – akvarij, uvest će nas u svijet likovnog izražavanja osoba oštećena vida i najaviti izložbu „Gledam dodirom” koja se 18. rujna 2019. otvara u Galeriji Vjekoslav Karas u Karlovcu. Radionica će se održati 27. kolovoza; prijave su u tijeku. 

Piše: Željko SAKIĆ

KARLOVAC – Kroz radionicu upoznajemo slijed usvajanja likovnog jezika prihvatljivog osobama oštećena vida. Prvo se bavimo gradnjom prostora, zatim plošnim oblikovanjem, potom površinama i bojama i na kraju crtežom. Pod vodstvom likovne pedagoginje Tanje Parlov svaki polaznik će izraditi svoju maketu akvarija –  prostora u kojem žive ribice. U drugom djelu radionice istražujemo zanimljive površine i boje njegovih stanovnika. Na kraju crtamo i postavljamo ribice u prostor.
Ova radionica ima i ekološki karakter jer koristimo i stare novinske papire – recikliramo.

Radionica je namijenjena obiteljima pa na njoj mogu sudjelovati i mali i veliki, od 5 do 70 ili više godina, svih vidnih sposobnosti. Sudjelovanje je besplatno, a dolazak je potrebno najaviti na telefon 047 659 112 ili info@aquariumkarlovac.com. Trebate ponijeti samo malo mašte i puno znatiželje.

Radionica je dio edukativnog programa „Gledam dodirom“ Gradskog muzeja Karlovac financiranog iz javnih potreba u kulturi grada Karlovca u sklopu muzejsko-galerijske djelatnosti 2019. Program se održava pod pokroviteljstvom Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Republike Hrvatske.

Prijave: na telefon 047 659 112 ili info@aquariumkarlovac.com

Mjesto: JU Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac
Vrijeme: 27.8.2019., 17.00 sati / Trajanje: 90 minuta
Korisnici: obiteljska radionica za djecu od 5 do 15 godina i mame, tate, bake i djedovi ili druga odrasla osoba u pratnji koja se želi pridružiti
Broj korisnika: do 15 djece  + pratnja
Voditeljica: Tanja Parlov, profesor likovne kulture, COO Vinko Bek, Zagreb; Stručna suradnica: Lana Bede, prof., viša muzejska pedagoginja, Gradski muzej Karlovac

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/aquarium