U Osijeku dočekani najbolji mladi košarkaši

Velika državna završnica Plazma Sportskih igara mladih u 7 sportskih disciplina održava se do 10. kolovoza na sportskim terenima Splita. Prva su na redu bila natjecanja u malom nogometu za 2008. godište i Kinder+ Sport turniru u košarci. Na turniru su briljirali mladi Osječani.

Piše: Željko SAKIĆ

OSIJEK – Ekipa osječkih Krvopijica tako je drugi put zaredom postala državni prvak u uličnoj košarci, a igrali su u sastavu- Gabrijel Flanjak, Tin Grujić, Luka Ćurak i Luka Varga. Odigrali su pet utakmica i porazili ekipe iz Dubrovnika, Čakovca, Zadra, Šibenika i Slavonskog Broda te se u Osijek vratili sa zlatnim medaljama. Srebro su u Osijek donijeli Leon Kurepa, Tin Kralik, Ivan Jelavić i Alen Beneš. Svi igrači iz obje osječke ekipe članovi su Košarkaškog kluba Vrijednosnice-Osijek, a trener obje momčadi, Nedjeljko Matić, ističe kako taj rezultat nije nimalo slučajan, već je plod dugogodišnjeg rada s mlađim kategorijama.

Košarkaši su svoje umijeće pokazali na terenima SC Gripe, igralo se u 3 kategorije, a konačni raspored osvajača medalja je:

Mladići 2005. i ml.
1. Krvopijice (Osijek)
2. Fisije (Sl. Brod)
3. Bezimeni (Zadar)

Mladići 2003. i ml.
1. The Heat (Sl. Brod)
2. Ciglana D.O.O (Osijek)
3. Spinjare (Vinkovci)

Djevojke 2003. i ml.
1. Folkice (Zagreb)
2. Šokice (Sl. Brod)
3. Zadranke (Zadar)

Mlade su Osječane na Željezničkom kolodvoru dočekali i njihovi navijači, a nema dvojbe da će se o utakmicama i druženju u Splitu još dugo pričati!

Izvor/ Foto Davor Lončarić / Željka Grujić/HRT © Kerigma-Pia/radio.hrt.hr/