U Kastvu otvorena izložba o Oluji

Povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti te 23. obljetnice vojno redarstvene operacije Oluja, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata i Grad Kastav u gradskoj vijećnici organizirali su izložbu ratnih fotografija i vojnih memorabilija sudionika Domovinskog rata i kolekcionara odora Damira Batistića.

Piše: Željko SAKIĆ

KASTAV – To je lijepa prezentacija da se vidi s čim smo u to vrijeme raspolagali. Slike pokazuju svoje. Mi smo tu da se to ne zaboravi – rekao je predsjednik Udruge branitelja Domovinskog rata PGŽ-a Marino Grbac.

– 
Ovo radimo svake godine. Ovo su fotografije od svih postrojbi Primorsko- goranske županije, od samoga početka rata pa do kraja Oluje – rekao je umirovljeni brigadir Hrvatske Stanislav Linić.

– Na danasnji dan sam bio u Trnovcu, probili smo liniju – tu smo se pregrupirali i krenuli prema Korenici, imali smo čast da uđemo prvi. Gledajući fotografije, osjećam se ponosno, ali sam i tužan jer moji prijatelji nisu mogli dočekati današnji dan da budu s nama. Prevelika je žrtva da bi se to zaboravilo – rekao je natporučnik Hrvatske vojske Darko Troskot.

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/ hrt