Tri umjetnička programa u Ljetnom kinu u Korčuli

Siva zona – prostor suvremene i medijske umjetnosti ovaj tjedan predstavlja tri programa u Ljetnom kinu u Korčuli. Svi programi počinju u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Piše: Željko SAKIĆ

KORČULA – U srijedu, 28. 8. Igor Kuduz osobno će predstaviti umjetničku knjigu Dubrovnik pun života koju je objavio ove godine. Serija fotografija objedinjena je u publikaciju hibridne forme između knjige fotografija, turističkog časopisa i umjetničke knjige. Ovo predstavljanje dio je aktivnosti  programske linije Sive zone pod nazivom Kritički turizam. Obzirom da udruga Siva zona (ponosno) djeluje iz pozicije geografske i kulturne periferije grada i otoka Korčule, ovim programom propituje prekomjernu turistifikaciju i diznifikaciju geografski i vizualno sličnih srednjovjekovnih gradova Korčule i Dubrovnika.

U petak 30. 8. Igor Grubić će predstaviti projekt Tragovi nestajanja (u tri čina), kojim trenutno predstavlja Hrvatsku na ovogodišnjem, 58. Venecijskom biennalu  (do 24. 11. 2019.). Projekt je započeo 2006. kada umjetnik otpočinje dokumentirati poslijeratnu, tranzicijsku stvarnost u Hrvatskoj, posebice prelazak iz socijalizma u kapitalizam, s centralne, državno planirane ekonomije na ekonomiju slobodnog tržišta. Projektom se istražuje njegov utjecaj na promjene u stanovanju, urbanom tkivu, javnom prostoru i društvenim odnosima. 

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/sivazona.hr/