Sveta misa za Domovinu u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu

[adrotate group="1"]

Proslava blagdana zaštitnice Vojnog ordinarijata Gospe velikoga hrvatskog krsnog zavjeta i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Piše: Željko SAKIĆ

KNIN – U Kninu se u ponedjeljak 5. kolovoza održavasredišnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnica vojno-redarstvene operacije „Oluja“.

Vojni ordinarijat (Vojno-redarstvena biskupija) u Republici Hrvatskoj istoga dana u Kninu proslavit će i blagdan svoje nebeske zaštitnice Gospe velikoga hrvatskog krsnog zavjeta.

Svečanu koncelebriranu misu za domovinu u crkvi Gospe velikoga hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu u 12 sati predvodit će predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić u zajedništvu sa šibenskim biskupom Tomislavom Rogićem i vojnim ordinarijem u RH Jurom Bogdanom.

U danima uoči 5. kolovoza u svim su policijskim i vojnim kapelanijama, u dogovoru s načelnicima policijskih uprava odnosno zapovjednicima postrojbi, vojni i policijski kapelani organizirali misna slavlja i molitve za domovinu.

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/ika.hkm.hr