Super maturantica iz Virovitice!

[adrotate group="1"]

Virovitička maturantica Dea Tomeković na državnoj je maturi ostvarila najbolji rezultat iz engleskog jezika B razine, a u matematici je među tri posto najboljih u državi.

Objavio: Željko SAKIĆ

VIROVITICA – S drugim kolegama koji su na maturalnim ispitima postigli iznadprosječan uspjeh ispisala je najljepšu čestitku svojoj školi, Gimnaziji Petra Preradovića za njezin 100. rođendan.

Dok je za mnoge državna matura bauk, Virovitičanka Dea testove je riješila s lakoćom. Bez ijedne pogreške predala je ispit iz engleskoga i najbolje ga napisala u cijeloj Hrvatskoj.

– Meni je bio malo prelagan. Očekivala sam ipak malo teže. Pa ne znam, ja sam  opušteno išla pa je tako ispalo, rekla je Dea.

Odlično se snašla i s razlomcima te matematičkim formulama i tako uvrstila među tri posto najboljih u državi.

– Svi su mi govorili nemoj se sekirati oko te mature, samo ćeš se uplašiti, nećeš dobro riješiti i onda sam ja tako ušla s tim stavom opušteno i kako bude, ističe Dea.

Bez stresa joj je, kaže, prošla cijela srednja škola. Mnogo je učila, a znanje su joj prenijeli i odlični profesori pa je tako upisala željeni Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku.

– Dovoljno sam naučila prije da mislim da neću morati cijelo ljeto učiti da bi se mogla uhvatiti u koštac s fakultetom, rekla je.

Nakon školovanja Dea se planira vratiti u Viroviticu. 

– Meni se grad kao grad sviđa, mali je, svi se poznaju i svi su ljubazni, a i Hrvatska kao Hrvatska mi je bolja. Ja bih radije ostala u Hrvatskoj, rekla je Dea.

Gotovo su svi učenici gimnazije riješili ispite državne mature iznad hrvatskog prosjeka. Osim Dee, još se nekoliko učenika na maturi proslavilo.

Imali smo još nekoliko učenika koji su zaslužili pažnju. Četvero naših učenika riješilo je testove ispita državne mature unutar 1% i 22 učenika unutar 5% – to su zaista vrhunski rezultati i mi se time ponosimo na našoj školi, naglašava Kristijan Gostimir, ravnatelj gimnazije Petra Preradovića, Virovitica.

U Gimnaziji provode brojne projekte, poput strateškog Centra izvrsnosti, a dobra je vijest da su od ove školske godine povećane upisne kvote. I uvjeti školovanja na višoj su razini jer nedavno je potpuno obnovljena stoljetna zgrada koja dominira novom virovitičkom šetnicom.

Izvor/ Foto Leo Škrinjarić © Kerigma-Pia/ magazin.hrt.hr