Srebrna judašica Katarina Krišto na Olimpijskom festivalu europske mladeži

[adrotate group="1"]

Hrvatska judašica Katarina Krišto osvojila je srebrno odličje u kategoriji do 63 kg na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF), koji se od 21. do 27. srpnja održava u Bakuu. Drugo je to odličje za hrvatske judašice, nakon dan prije osvojenog zlata Ane Viktorije Puljiz.

Piše: Željko SAKIĆ

KAŠTELA – Nakon što je prije nekoliko dana osvojila srebrnu medalju na 15. Olimpijskom festivalu mladih, koji se održavao u glavnom gradu Azerbajdžana, Bakuu, u Kaštela se vratila mlada judašica Katarina Krišto.

U osmini finala Krišto je bila bolja od Mađarice Nikolett Nyiri, svladavši je ipponom, a jednake epiloge imali su njezini pobjednički nastupi u četvrtfinalu s Poljakinjom Martynom Glubiak i u polufinalu s Ukrajinkom Julijom Kurčenko. Ippon (nakon 42 sekunde borbe) presudio je i u finalnom dvoboju, ali na stranu ukupne pobjednice, Nizozemke Joanne Van Lieshout. Brončane medalje završile su oko vrata Španjolke Laure Vazquez Fernandez i gore spomenute Ukrajinke. 

– Sretna sam zbog osvojene srebrne medalje na EYOF-u i koristim priliku zahvaliti svima na podršci – kratka je poruka Katarine Krišto, članice kaštelanskog JK Dalmacijacement.  

Druga hrvatska judaška uzdanica petog natjecateljskog dana na EYOF-u, Dominik Rožić, poražen je već u šesnaestini finala. Bolji od njega bio je Francuz Tama

U petak će na plivalište Klara Bošnjak (800 m) te rukometaši u polufinalnom srazu s Danskom, kao i košarkaši u utješnom razigravanju s Litvom za redoslijed od 5. do 8. mjesta.

S tri osvojena zlata i srebrom Hrvatska je i dalje na odličnom osmom mjestu na ljestvici država osvajačica medalja.

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/sport.hrt.hr/