Radni sastanak dr. Dragana Čovića i dr. Nikole Čiče

Predsjednik HDZ BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragan Čović primio je danas u posjetu predsjednika HKD Napredak dr. Nikolu Čiču.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima najstarijeg hrvatskog kulturnog društva koje već punih 118 godina promovira bogatu povijest, kulturu i tradiciju hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini te je jedno od ključnih stupova hrvatskog nacionalnog identiteta. Predsjednik Napretka dr. Nikola Čiča predočio je aktivnosti Napretka koje od svog utemeljenja 1902. godine pa do danas čini važnu poveznicu  kulturnog i intelektualnog života Hrvata Bosni i Hercegovini.

Predsjednik dr. Čović pohvalio je izniman doprinos Napretka u svim sferama hrvatskog nacionalnog i kulturnog bića te aktivnostima i projektima koje odrađuju iz godine u godinu, osobito u sferi kulture, povijesne baštine, kao i pomoći studentskoj i mladoj populaciji ljudi koji će nastaviti promovirati ciljeve Napretka, ali i biti vrijedni čuvari naše tradicije i hrvatskog identiteta.

Predsjednik Čović iznio je i pripremne aktivnosti Hrvatskog narodnog sabora (HNS), kao krovne organizacije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, oko obilježavanja 25. obljetnice potpisivanja Daytonskog – pariškog mirovnog sporazuma.

Na sastanku je dogovoreno i da će HKD Napredak kao organizacija biti uključena u obilježavanje predstojeće obljetnice i dati svoj puni doprinos u prigodnom obilježavanju postizanja mira i nastanka današnje Bosne i Hercegovine.