PRIOPĆENJE ZA JAVNOST INICIJATIVNOG ODBORA SVJETSKOG KONGRESA OPĆINE DOMALJEVAC-ŠAMAC I DIJASPORE

[adrotate group="1"]

Inicijativni odbor Svjetskog Kongresa Općine Domaljevac-Šamac i Dijaspore obavio je online konzultacije o planovima za 2021. godinu te je zaključio sljedeće:

1. Pratit ćemo razvoj situacije u vezi s pandemijom koronavirusa i ako ta pandemija bude splašnjavala tako da budu mogući javni skupovi mi u tom slučaju planiramo krajem srpnja ove godine organizirati u Domaljevcu drugi po redu Kongres. Institucionalni partner naše manifestacije bit će Općina Domaljevac – Šamac. Imamo komunikaciju s potencijalnim donatorima i sponzorima ove naše manifestacije.

2. Planirali smo da poseban gost naše manifestacije bude HOK Domaljevac koji je u 2020. godini osvojio kup Federacije BiH i time postigao nezaboravna sportski podvig.

3. Planirali smo pozvati sve sportske klubove s područja Općine Domaljevac-Šamac i sportaše koji su porijeklom s područja naše općine da se pridruže našoj manifestaciji. Neki od tih sportaša su već upoznati s tom idejom i izrazili su potporu takvoj zamisli.

4. Planirali smo pozvati braniteljsku populaciju i nevladine udruge koje djeluju na području naše Općine da budu dio naše manifestacije, svaka u svojoj domeni.

5. Planirali smo pozvati posredstvom interneta i drugih dostupnih medija te u osobnim komunikacijama što je moguće veći broj građana/ki u Dijaspori koji su porijeklom s područja Općine Domaljevac-Šamac da budu dio naše manifestacije.

6. Na ovu manifestaciju, ako nas pandemija ne spriječi u njenoj organizaciji, mogu se osjećati pozvani svi građani i građanke u Zavičaju i Dijaspori. Svatko je dobrodošao, svaka osoba je dragocjena.

7. Sadržaj manifestacije – zabavni dio (na Trgu u Domaljevcu) i teme o kojima ćemo raspravljati u konferencijskom dijelu, planirat ćemo u razdoblju koje je pred nama imajući u vidu okolnosti s kojima ćemo se suočavati u nadolazećim mjesecima.

8. Ova manifestacija ostaje vjerna njegovanju svojih temeljnih vrijednosti: afirmacija zajedništva između Zavičaja i Dijaspore, kultura dijaloga, politička kultiviranost, uvažavanje različitosti u promišljanjima, međusobno razumijevanje, civiliziranost i uljuđenost.

Uz srdačne pozdrave želimo svima sretnu Novu 2021. godinuInicijativni odbor Kongresa:Ivo Piljić (Kanada)Mladen Madžarević (Kanada)Marijan Ćošković (Švicarska)Pejo Gašparević (poduzetnik – Austrija)Marko Lukić (poduzetnik (Hrvatska)Mato Topić (poduzetnik – Njemačka)Pejo Gašparević (Novinar – Split RH)

3. siječnja 2021.