Premijera predstave ‘Težak život u srednjem vijeku’

Dramski studio Frankopan u sklopu projekta „Mladi za mlade“ Hrvatskoga društva dramskih umjetnika, na 495. Krčkom sajmu će u petak, 9. kolovoza u 20 sati, na Trgu Kamplin u gradu Krku, premijerno izvesti predstavu „Težak život u srednjem vijeku“.

Piše: Željko SAKIĆ

KRK – Predstava, inspirirana „Novelom od Stanca“ Marina Držića donosi priču o trgovkinji Lauri koja dolazi na Krčki sajam prodati robu u doba kad je Krkom vladao knez Mikula IV. Frankopan. Umorna je te odluči odspavati na trgu. S njom se odluče poigrati četiri „vragolanke“ Justina, Zita, Nikolina i Monika. Tu su i tri dame Karolina, Marija i Petra, koje pripremaju zabavu za 16. rođendan kneginje Katarine, povodom kojeg se na kraju predstave pleše srednjovjekovni ples Saltarello.

Autorica adaptacije i redateljica je Frana Marija Vranković, a predstavu izvode Nadia Kosić (Laura), Sara Mrzljak (Zita), Mare Toić (Nikolina), Magdalena Mrakovčić (Monika), Dorotea Stojaković (Justina), Vita Purić (Marija), Jelena Dujmović (Karolina) i Katarina Mrakovčić (Petra).

Izvor/ Foto Press © Kerigma-Pia/ www.facebook.com/dramskistudiofrankopan