Potpisani novi ugovori o financijskoj potpori Vlade RH Sveučilištu i Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru

Državni tajnik Zvonko Milas je tom prigodom naglasio kako potpora ima važnu ulogu u povezivanju s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, njihovu povratku i ostanku te očuvanju njihove pune ravnopravnosti a posebno je naglasio kako će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske nastaviti, zajedno s Ministarstvom kulture i medija pružati potporu u radu Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru, te zajedno s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Sveučilištu u Mostaru

Piše: Anto PRANJKIĆ

Od 2017. godine Vlada Republike Hrvatske provodi  Program potpore strateškim institucijama hrvatskoga naroda u BiH. Program je nastavljen jučerašnjim potpisom Ugovora o financijskoj potpori Sveučilištu u Mostaru i Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru. Ugovore su potpisali u ime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske državni tajnik Zvonko Milas te rektor Sveučilišta  prof. Dr. Zoran Tomić i Ivan Vukoja, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta.

Državni tajnik Zvonko Milas je tom prigodom naglasio kako potpora ima važnu ulogu u povezivanju s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, njihovu povratku i ostanku te očuvanju njihove pune ravnopravnosti a posebno je naglasio kako će Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske nastaviti, zajedno s Ministarstvom kulture i medija pružati potporu u radu Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru, te zajedno s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Sveučilištu u Mostaru.

Inače, Program potpore strateškim institucijama Hrvata u Bosni i Hercegovini provodi Vlada Republike Hrvatske od 2017. godine s ciljem jačanja položaja hrvatskog naroda u BiH, unaprijeđenja razvoja obrazovnih i znanstvenih kapaciteta, njegovanja i očuvanja hrvatske kulturne baštine i identiteta.