Posjet KUD-a “Šokadija” Konavlima

Nastupom ispred župne crkve Svetog Srđa i Baha u Pridvorju završen je trodnevni program posjeta slavonskog KUD-a “Šokadija” iz Šumećeg Pridvorju i Konavlima, javljaju iz KUD-a “Stjepan Radić” iz pridvorja.

Piše: Željko SAKIĆ

CAVTAT – Slavonci su sa svojim domaćinima ovaj vikend priredili bogat kulturni program. U Pridvorju je održana prava slavonsko-konavoska večer u kojoj su se izmjenjivali slavonska kola i pridvorska poskočica, a središnji događaj večeri bilo je potpisivanje povelje prijateljstva između KUD-a “Šokadija” iz Šumećeg i KUD-a “Stjepan Radić”.

Posjet KUD-a “Šumeće” započeo još u petak navečer zajedničkim jednosatnim programom na Trgu Frana Tuđmana u Cavtat, u kojem su prikazana tradicionalna slavonska konavoska kola, ali i foklorna tradicija u pjesmi i riječi. U programu je nastupio i mandolinski sastav KUD-a “Stjepan Radić”.

Inače, ovo je već peti nastup KUD-a “Šokadija” u Cavtatu, koji sa KUD-om “Stjepan Radić” održava kontinuiranu kulturnu razmjenu još od 2001. godine.

Već za petnaestak dana KUD “Stjepan Radić” ide u uzvratni posjet Šumećem, gdje će nastupiti na poznatoj folklornoj manifestaciji “Inati se Slavonijo”.

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/hrt