Otvorenje hotela “Hilton Garden Inn” u Spreitenbachu

[adrotate group="1"]

O

U Spreitenbachu, mjestu s 12’000 stanovnika, smještenom između Badena i Züricha, udaljenom samo 20 minuta od zračne luke Kloten svečano je otvoren hotel „Hilton Garden Inn“.

Piše: Ruža STUDER

Svoja vrata hotel “Hilton Garden Inn” otvorio je gostima 28. ožujka o.g., službeno otvorenje na koje su pozvani ugledni gosti održalo se u ponedjeljak, 19. kolovoza 2019. g. Na otvorenje su pozvali glavni investitori, braća Džek i Frenk Đordić, vlasnici tvrtke Immo Invest Partner AG, zajedno s upraviteljem tvrtke HRMP AG, Miroslavom Vuletićem.

Nazočne je u ime domaćina pozdravio voditelj programa Werner Schneeberge posebno pozdravivši generalnog konzula Republike Hrvatske u Švicarskoj, Slobodana Mikaca, zamjenika gradonačelnika grada Vukovara Marijana Pavličeka te političke predstavnike Spreitenbacha, Valentina Schmida i Rogera Mohra. Otvaranju su nazočili mnogobrojni ugledni gosti; voditelj odjela za nekretnine u Immo Invest Partner AG Svetislav Đordić, članovi upravnog odboraFranz Hidber, Stefan Amstad, RenéC. Jäggi, voditelj projekta LimmattalbahnDaniel Issler, direktor Hilton Worldwidea Matthias Schulthess, gost iz domovine, umjetnik Zvonimir Mihanović iz Splita, predstavnici Hrvatsko-švicarskog gospodarskog kluba KSW;Damir Petkov, Miša Tomić i Goran Vukadin, predstavnica Hrvata iz Švicarske pri Savjetu Vlade RH Ruža Studer-Babić, poduzetnici Tomislav Babić, Jozo i Lujo Luburići mnogi drugi.

Kroz sve faze projekta i gradnje hotela u kvartu Kreuzäcker vodio je kronološkom prezentacijom voditelj projekta Fredy Ganz. Pojasnio je da je projekt zaživio 2011. godine, počevši pregovorima s predstavnicima općine i kantona kojima je Ganz tijekom izlaganja zahvalio na odličnoj suradnji. Dozvola za početak gradnje stigla je 2015. g., u prvoj fazi izgrađeni su ulica i centar u sklopu kojeg se uz 120. stambenih objekata između ostalog nalaze dječji vrtić i jaslice, u drugoj fazi slijedila je izgradnja hotela.

Nakon što su Miroslav Vuletić, Džek i Frenk Đordić prerezali vrpcu i tim službeno otvorili hotel i simbolično preuzeli ključ, nazočnima se obratio g.Miroslav Vuletić koji je izrazio svoje zadovoljstvo izvedbom ovog projekta, ujedno zahvalivši na partnerstvu.

Program je nastavljen razgovorom s predstavnicima općine koji su pohvalili projekt Kreuzäcker“.Imajući u vidu položaj Spreitenbacha, blizinu autoputa A1 i zračne luke Zürich-Kloten, hotel je idealno mjesto za poslovne ljude. Izgradnjom direktne poveznice, pruge Limmatthalbahn s Zürichom Spreitenbach će zasigurno postati mnogima zanimljivo mjesto. Kako onima koji u mjestu žive a u Zürichu rade, tako i svima koji će za svoj poslovni ili turistički boravak odabrati Hilton Garden Inn.

Posjetitelji koji su nazočili otvorenju imali su priliku pogledati hotel, sobe i kongresne dvorane koje su već sada dobro bukirane. U iznimno ugodnom ugođaju, uživanje u gastro delicijama razgovori i druženja nastavljena su u kongresnoj dvorani i na terasi hotela. Otvorenje je za emisiju Globalna Hrvatska’pratila Hrvatska radio televizija, emitiranje snimanih priloga pravovremeno će se najaviti.

Hotel „Hilton Garden Inn“ želi uz goste privući i lokalno stanovništvo. UzLimming“bar, „Davidoff Cigar Lounge“,Limming“restoran nudi bogat izbor raznovrsnih menija u kojima se uz standardne ponude mogu pronaći meniji za vegane, vegatarijance i domaći, švicarski specijaliteti.