Novi broj časopisa „Lađa“

Ljetni broj časopisa „Lađa“ kojim se promiče religiozni odgoj i vrednote kršćanske kulture donosi temu „Vjeronaučni projekti“.

Piše: Željko SAKIĆ

ZAGREB – O ljepoti hrane u rubrici „Via pulchritudinis“ pisao je Ivan Dodlek, a svoje školske projekte u rubrici „Metodičke upute/preporuke“ predstavili su vjeroučitelji Janja Škraba-Stanešić, Marica Celjak, Gordana Aralica, Mirela Rod-Slipčević, Jelena Bosiljevac, Marija Patrlj, Marica Balog, Tomislav Šegina, Valentina Katolik Krajačić, Anica Čehulić i Tatjana Njegovec.

Oni su opisali projekte koji se odnose i na humanitarnu dimenziju nastave vjeronauka, kao i na hodočasničku, kulturnu, umjetničku, povijesnu i ekološku.

U intervjuu Iva Maričić predstavila je vjeroučiteljicu Dubravku Buničić i brojne projekte kojima promiče rad svoje creske škole, a osobito projekt „Želiš li pomoći jednoj svetici da postane sveta?“ Tu su i redovita promišljanja u rubrikama „Iz različitih motrišta“, „Čitaonica za velike i male“, „Aktualno“ i „Ja ovako mislim“.

U rubrici „Radni listovi“ predloženi su načini za rad s učenicima nižih razreda osnovne (autorica Katarina Hajdek) i svojevrstan kviz za međusobno upoznavanje na početku srednje škole (autor Petar Smontara).

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/ika.hkm.hr/