Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i obljetnicu „Oluje“, održava se tradicionalni plivački maraton Preko – Zadar

[adrotate group="1"]

Za manje od tjedan dana, u ponedjeljak 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i obljetnicu „Oluje“, održava se tradicionalni plivački maraton Preko – Zadar u organizaciji Plivačkog kluba „Zadar“

Piše: Željko SAKIĆ

ZADAR – Brojni plivači iz Zadra, okolice i cijele Hrvatske ali i izvan tako će u ponedjeljak u 09:00 sati ujutro po 47. put uskočiti u more u Preku na otoku Ugljanu te preko jedinstvene dionice, morskog kanala dužine od 4500 metara, doplivati do cilja, bazena na ljetnom plivalištu Kolovare. Plivački maraton Preko – Zadar jedan je od najdugovječnijih maratona na Jadranu. Prvi put je održan 4. rujna 1954. godine a zanimljivo je i pohvalno što je neprekidno održavan, čak i u devedesetim godinama prošlog stoljeća, zahvaljujući ustrajnosti organizatora ali i samih sudionika.

Kategorije su apsolutna u muškoj i apsolutna u ženskoj konkurenciji natjecanja. Pobjednici se osim u apsolutnom poretku boduju i po slijedećim starosnim kategorijama: muškarci/žene – 15 godina, muškarci/žene – 19 godina, muškarci/žene – 29 godina, muškarci/žene – 39 godina, muškarci/žene- 49 godina, muškarci/žene – 59 godina, muškarci/žene – 69 godina i muškarci/žene 70+ godina.

Aktualni rekord maratona je 2018. godine isplivao Grgo Mujan s vremenom od 50 minuta i 52 sekunde.

Prijave za 47. Plivački maraton Preko – Zadar !

Prijave za maraton otvorene su sredinom srpnja te se mogu obaviti putem „Stotinka.hr“ ili u prostorijama organizatora, Plivačkog kluba „Zadar“, kod bazena ljetnog plivališta Kolovare, zaključno sa petkom 02. kolovoza 2019. godine u 10:00 sati. Za sudjelovanje na maratonu potrebno je: popuniti obrazac za prijavu, putem e-maila ili osobno u ured kluba PK Zadar dostaviti: liječničku potvrdu, privolu za obradu podataka, izjavu roditelja ili skrbnika (za natjecatelje mlađe od 18 godina), izjavu pratioca i potvrdu o uplati kotizacije za sudjelovanje. Obrasci su dostupni na web stranici www.pkzadar.hr.

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/ Željko Kapelari / hrt