Mise za Domovinu slave se diljem Hrvatske

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja slavi se deseti put kao središnja proslava za otok Krk u Svetištu Majke Božje Goričke kod Baške. Svečano euharistijsko slavlje u 10 sati predvodi krčki biskup Ivica Petanjak.

Piše: Željko SAKIĆ

U ponedjeljak 5. kolovoza u crkvi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu služi se misa za Domovinu za pripadnike policije, vojske, vatrogastva, roditelje i djecu poginulih branitelja kao i čelništvo grada Karlovca i Karlovačke županije. Misu će u 9 sati predslaviti župnik Dražen Karačić. U 8.30 sati je polaganje vijenaca za sve preminule branitelje kao i molitva na groblju Jamadol.

Na spomendan Posvete rimske bazilike sv. Marije Velike i Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u ponedjeljak 5. kolovoza u svim župama Požeške biskupije slavit će se mise zahvalnice za Domovinu. Misu zahvalnicu za Domovinu, poginule i nestale hrvatske branitelje u požeškoj katedrali u 9 sati predvodit će dijecezanski biskup Antun Škvorčević.

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u ponedjeljak 5. kolovoza u 10 sati u zagrebačkoj katedrali služit će se misu za domovinu i poginule hrvatske branitelje.

Središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja za otok Krk održava se u Svetištu Majke Božje Goričke kod Baške u ponedjeljak, 5. kolovoza, svečanom misom koju u 10 sati predvodi krčki biskup Ivica Petanjak.

Godišnje zahvalno slavlje Gospi Lurdskoj i Dan domovinske zahvalnosti održat će se u kapeli Presvetog Srca Isusova, Pomerio, u Rijeci ponedjeljak 5. kolovoza. U 18 sati je molitva krunice za Domovinu, branitelje i bolesnike, a nakon toga misa s početkom u 18.30 sati. Predvodi i propovijeda don Boris Dabo, misionar u Zambiji, Afrika. Poslije misnog slavlja bit će upriličena procesija sa svijećama.

Izvor/ Foto Ante Ćizmić/cropix © Kerigma-Pia/ika.hkm.hr