“Marijanski zavjet za domovinu” završio dolaskom u Dubrovnik i misom zahvalnicom

“Marijanski zavjet za domovinu” stigao je u srijedu, 21. kolovoza do svog cilja, Dubrovnika, a sudionici hodočašća su tog posljednjeg dana u jutarnjim satima krenuli iz župe Gospe Velike u Rožatu prema Srđu te se spustili u Grad kako bi u dubrovačkoj katedrali večeras u 18 sati slavili misu zahvalnicu.

Piše: Željko SAKIĆ

DUBROVNIK – Glavna ruta „Marijanskog zavjeta za domovinu“ ima oko 1 700 kilometara i krenula je 8. lipnja iz Osijeka, a imala je četiri priključne rute, od oko 600 kilometara.

„Marijanski zavjet za domovinu“ je hodočašće koje se u ljetnim mjesecima organizira u Hrvatskoj, a u jednoj dionici prolazi i kroz Hercegovinu. Na dubrovačko područje stiže iz Neuma, pa nastavlja putem do Slanog, pa zatim Orašca te Rožata, penje se na Srđ i završava misom u dubrovačkoj katedrali.

Posebnost ovog hodočašća je u tome što na njemu u prvom redu sudjeluju hrvatski branitelji i mladi, a pridružuju im se i svi ostali koji žele, te svojim hodanjem povezuju Marijina svetišta od istoka do juga Hrvatske moleći za boljitak domovine. Tijekom puta glavnoj skupini hodočasnika pridružuju se oni koji u tom kraju žive, s njima hodaju i mole jednu dionicu puta upoznajući ih sa svojim krajem. I ove godine hodočasnike Marijanskog zavjeta na njihovom putu susretali su i prepoznavali brojni ljudi te im pomagali na razne način, pružajući im okrjepu, osmjeh, lijepu riječ a po potrebi i smještaj.

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/