Konfucijev institut: Besplatan tečaj kineskog jezika

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu i ove godine organizira upise na besplatan tečaj kineskog jezika u Zagrebu za sve punoljetne građane, upisi u akademskoj  2019./2020. godini održat će se u rujnu ove i veljači iduće godine. Prijave za motivacijski ispit započele su jučer, a završavaju 31. kolovoza 2019. u 16 sati.

Piše: Željko SAKIĆ

Nastava se održava dva puta tjedno po dva školska sata, tečaj traje ukupno 70 školskih sati. Profesori su izvorni govornici, a nastava se održava na engleskom jeziku.

Sedma je godina kako Institut provodi upise, a broj zainteresiranih građana svake je godine u porastu. Trenutačno je u dugotrajnim programima učenja kineskog jezika upisano oko dvije tisuće polaznika na 40-ak nastavnih lokacija u osam gradova u Hrvatskoj – Zagrebu, Rijeci, Puli, Splitu, Dubrovniku, Osijeku i Varaždinu.

Od otvaranja Instituta 2012. godine do danas kroz njegove je programe prošlo oko šest do sedam tisuća ljudi, a više od tog kroz kratkotrajne tečajeve i radionice kineskog jezika i kulture.

Do sada se na tečaj upisivalo online, a ove se godine po prvi put uvodi drugačiji način: motivacijski ispit koji se sastoji od jezičnog i kulturnog dijela. Razlog tomu je želja da se smanji broj osoba koje brzo odustaju od tečaja, a dobije generaciju polaznika koja je od početka motivirana, zainteresirana, ozbiljna i predana učenju, navode iz Instituta.

Prijave za pristup online ispitu primaju se od 22. kolovoza do 31. kolovoza na e-mail adresu: jmarin@unizg.hr.

Datum i vrijeme održavanja ispita odredit će Institut najkasnije tjedan dana prije održavanja ispita. Prijavljeni kandidati o istom bit će obaviješteni putem e-pošte. 

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/ Konfucijev institut