Književna večer posvećena 25. obljetnici djelovanja Zbora Collegium Musicum Catholicum

Katoličko društvo „Ivan Antunović” iz Subotice uoči Dužijance 201. priređuje u četvrtak 8. kolovoza u 19 sati u HKC „Bunjevačko kolo“, Preradovićeva 4, Književnu večer posvećenu 25. obljetnici djelovanja Zbora Collegium Musicum Catholicum.

Piše: Željko SAKIĆ

SUBOTICA – Komorni zbor Collegium Musicum Catholicum osnovan je u Subotici 1994. godine, a danas djeluje u okviru Katoličkog društva „Ivan Antunović“. Nastao je u subotičkoj župi Uskrsnuća Isusova na poticaj s. Bernardice Đukić. Zbor je osnovan sa željom njegovanja sakralne glazbe među mladima. Zborom je u početku ravnala s. Bernardica Đukić iz Družbe sestara Naše Gospe, zatim Nela Skenderović, a danas je zborovođa mo Miroslav Stantić.

Na književnoj večeri će biti riječi o još jednom značajnom događaju iz povijesti glazbe, o Đuri Arnoldu, priređivaču Pismenika, prve pjesmarice bačkih Hrvata od prije 200 godina, tiskane 1819. godine u Osijeku.

U okviru iste večeri Društvo dodjeljuje tri Nagrade „Ivan Antunović“ – zaslužnom pojedincu iz redova bačkih Hrvata, hrvatskoj udruzi i brojnoj obitelji.

Priređivanje književne večeri pomogli su: Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Grad Subotica i Hrvatski Caritas.

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/ ika