Izložba u sklopu 35. Susreta likovnih stvaratelja

[adrotate group="1"]

Hrvatski sabor kulture, u suorganizaciji s Pučkim otvorenim učilištem Krapina, organizira 35. Susret likovnih stvaralaca koji će biti održan 5. listopada 2019. u Galeriji grada Krapine.

Piše: Željko SAKIĆ

U Krapini će od 7. 9. do 5. 10. 2019. u sklopu obilježavanja manifestacije Tjedan kajkavske kulture biti postavljena izložba Susreta.

Posjetitelji i ljubitelji likovne umjetnosti, ali i Tjedna kajkavske kulture, ove će godine uživati u radovima svih likovnih tehnika, od crteža, akvarela, ulja do skulpture, origamija i intarzije. Ovogodišnja tema natječaja bila je voda pa će se posjetitelji iznenaditi na koje se sve načine može doživjeti vodu.

Na već tradicionalni likovni natječaj Hrvatskog sabora kulture prijavilo se 279 autora iz 21 udruge te 27 samostalno prijavljenih autora. Prostor Galerije grada Krapine krasit će 108 odabranih radova u kojima će svi zainteresirani zasigurno uživati. Radove su odabrali akademski slikar Tomislav Buntak te kustos u mirovini Zoran Homen što osigurava kvalitetu izložbe i radova koji su nerijetko mogu mjeriti s onim profesionalnima.

Otvorenje izložbe je 7. rujna kada se obilježava i Tjedan kajkavske kulture, a zatvaranje je 5. listopada. Tada će se okupiti svi autori i primiti nagrade i priznanja za svoje radove u srcu Zagorja.

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/www.hrsk.hr/