Hrvatski nastup na 26. Sajmu knjiga u Pekingu – BIBF 2019

[adrotate group="1"]

Od 21. do 25. kolovoza 2019. po 26. puta u Pekingu će se održati BIBF 2019 – Beijing International Book Fair u organizaciji China National Publications Import & Export (Group) Corporation, na prostoru od 100,000 četvornih metara. 

Piše: Željko SAKIĆ

2019. godina je godina Kulture i turizma Hrvatske i Kine, pa će tako sam Sajam promovirati Hrvatsku, kako na području suradnje u nakladništvu, tako i turizma kroz izložbu “Nacionalni park Plitvička jezera i Dubrovnik”.

Na Sajmu u Pekingu Hrvatsku će predstaviti Hrvatska dječja knjiga, koja već desetak godina organizira nastupe na inozemnim sajmovima i uspješno predstavlja naše nakladnike, pisce i ilustratore, što govore i rezultati izvoza.

Prije samog Sajma održat će se međunarodni BIBF 2019 Children’s Book forum, na koji je ove godine organizator Sajma pozvao Andreu Petrlik Huseinović i Kašmira Huseinovića, koji su prošle godine na Sajmu nagrađeni sa BIBF Reader’s Choice Award 2018, a 2017. su sudjelovali u Sino-Foreign Literature Translation and Publishing Workshop (SFLTP).

Oni će na forumu predstaviti stanje izdavaštva dječje knjige u Hrvatskoj, kao i suradnju Hrvatska-Kina u segmentu nakladništva.

Kašmiru Huseinoviću i Andrei Petrlik Huseinović ovo je peti put da putuju u Kinu kao autori i nakladnici čijih je četrdesetak naslova prevedeno i objavljeno u Kini.

Ove godine nakon Sajma putuju u Changsha gdje će, u organizaciji Hunan Education Press Group Company,biti članovi žirija za odabir radova za izložbu mladih ilustratora, a također će u Hunan Library of Juveniles and Children održati predavanja na temu ilustracije i izdavaštva za djecu: „Wake Up the Art with Love“, „How to Choose a Suitable Picture Book for Children“

Osim njih dvoje u Kinu putuje i Miro Radalj čija će knjiga “Božić velikih čuda” ove godine biti objavljena u Kini.

Na samom Sajmu, 22. kolovoza, Miro Radalj, Kašmir Huseinović i Andrea Petrlik Huseinović bit će posebni gosti nakladnika Beijing Dongfang Woye Culture Communication Co. Ltd.

Na štandu Hrvatske dječje knjige bit će predstavljene knjige hrvatskih nakladnika, pisaca i ilustratora.

Nastup je potpomognut sredstvima Ministarstva kulture RH.

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/www.bibf.net/