Hodočasnici Marijanskog zavjeta za domovinu nakon 1700 km danas se očekuju u Dubrovniku!

Hodočasnici pored crkve Gospe od Orašca

Hodočasnički put, odnosno njegov glavni tok, dug je oko 1700 km, uz još 600 km priključnih ruta. Hodočašće je počelo 8. lipnja iz Osijeka, a završava, danas 21. kolovoza 2019. godine u Dubrovniku.

Piše: Željko SAKIĆ

DUBROVNIK – U hodočašće je uključeno i više od 150 svećenika iz svih krajeva Hrvatske, dok je hodočasnike narod na svakom kilometru njihovog zavjetnoga hodočašća, duhovno bogatio molitvom i krijepio ih voćem i pićem, a često su bili i smješteni u obiteljima, nakon napornih kilometara koje su prohodali.

Naši hodočasnici danas završavaju svoj put koji su započeli iz Osijeka, te su na taj način doista povezali istok i jug naše Domovine.

Putovali su prekrasnim krajolicima, makadamskim i poljskom putevima, kroz šume i polja, uz more, te ih danas očekujemo u Dubrovniku.

Ovo je 5. godina održavanja zavjetnog hodočašća. Stoga, na kraju njihovog ovogodišnjeg zavjetnog hodočašća donosimo misao ljudi koja je vodila prethodne hodočasnike, iako nema nikakve razlike u njihovim osjećajima.

“Nije nužno svaki dan započeti suncem. Danas se prisjetih “glavne rute” i svih kiša koje su Božjim suzama blagoslovile njihove puteve. Danas smo podijelili teret i kisnuli od polaska. Danas smo krenuli putem koji nas spaja s ostalim krajevima Lijepe naše. Danas smo susreli ljude radi kojih postojimo. Danas smo se uvjerili kako ne treba odustati ni kada nam je najteže, kada je nešto neostvarivo. A sutra, sutra donosi novi dan, koji nam je Božjim blagoslovom dodijeljen.”

Pratite njihove posljednje kilometre do cilja pomoću GPS lociranja u realnom vremenu ovdje

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia