Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek predstavlja izložbu slikarskih radova autorice Helene Halilović-Nelia

[adrotate group="1"]

Gradska i sveučilišna kjižnica Osijek, kao središnja knjižnica grada Osijeka i Osječko-baranjske županije i središnja sveučilišna/znanstvena knjižnica Sveučilišta u Osijeku u provođenju svojih aktivnosti zalaže se za društveno odgovoran rad i pridržavanje najviših standarda u radu. 

Objavio: Željko SAKIĆ

OSIJEK – Tijekom mjeseca svibnja u Ogranku Industrijska četvrt Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek (GISKO) može se pogledati izložba slikarskih radova autorice Helene Halilović-Nelia pod nazivom “Umjetnost bez granica”, a koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO.

Helena Halilović-Nelia rođena je 1990. godine u Osijeku.  Završila je školu za tekstil dizajn i primijenjenu umjetnost u Osijeku. Autorica slika uglavnom konje i portrete i tome pristupa različitim slikarskim tehnikama, uključujući ulje na platnu, crtanje, grafičku i akrilnu boju. Teško je definirati njezin umjetnički pristup. Ono što pokreće autoričinu potrebu za stvaranjem jesu istraživanje, otkriće, čudo i sumnja.  Do sada je imala više samostalnih izložbi. Ovo je njena treća izložba u GISKO-u.

Izvor/ Foto © gskos.unios.hr / Helena Halilović-Nelia