Jučer otvoren Festival Liburnicon

[adrotate group="1"]

Festival znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon održava se od 16. do 18. kolovoza u Osnovnoj školi Rikarda Katalinića Jeretova u Opatiji, a počasni gost je slavni američki pisac fantastike Tad Williams.

Piše: Željko SAKIĆ

OPATIJA – Williams je jedan od najprevođenijih autora fantastike danas, a djela su mu prevedena na više od 25 jezika i objavljena u više od 17 milijuna primjeraka. Slavu je stekao trilogijom „Sjećanje, Tuga, Trn“, u kojoj se mladi „momak od kuhinje“ promeće u junaka na zadatku spašavanja svijeta.

Među domaćim gostima su fizičari i popularizatori znanosti Saša Ceci i Davor Horvatić. Program festivala čine, uz predavanja, tematski kvizovi, kreativne i znanstvene radionice, nagradni turniri, igre na otvorenom i koncerti domaćih rock bendova.

Za vrijeme trajanja festivala, posjetitelji u igraonici mogu iskušati više od stotinu modernih društvenih igara. Atmosferu „Liburnicona“ će upotpuniti cosplayeri, odnosno posjetitelji kostimirani u likove iz popularne kulture.

U sklopu festivala je i bogat program za djecu s kazališnim predstavama, kreativnim radionicama i popularno-znanstvenim predavanjima prilagođenim mlađem uzrastu.

Liburnicon se uz stalni rast neprekidno održava od 2006. godine, a okuplja preko 2500 posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva.

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/h/