Eros Ramazzotti održao koncert na opatijskoj Ljetnoj pozornici

[adrotate group="1"]

Svjetska pjevačka zvijezda Eros Ramazzotti nastupio je u četvrtak na Ljetnoj pozornici u Opatiji u sklopu koncertne promocije posljednjeg albuma “Vita ce n’e”.

Piše: Željko SAKIĆ

OPATIJA – Eros Ramazzotti održao je koncert pred punim gledalištem Ljetne pozornice, a to je oko pet tisuća ljudi što je jedan od najmanjih prostora u sklopu turneje, na kojoj uglavnom nastupa na stadionima i arenama velikih gradova, te je ovo bila prilika da se njegov nastup prati iz mnogo veće blizine nego što je to uobičajeno.

Dobra večer! Hvala što ste došli na moj koncert! Grazie Croazia! – pozdravio je publiku Eros koji je nastup otvorio pjesmom »Vita ce n’è«, a zatim su se redale uspješnice, među kojima i legendarna »Terra promessa« na neki sasvim novi način.

Osim odličnim vokalom, publiku je osvojio i bravurama na gitari. 

Eros je publici puno dao, ali i publika njemu, isprativši svaku interpretaciju najburnije što je mogla. Erosu je u Opatiji bilo lijepo, ali je i Opatiji bila iznimna čast zbog ovog jedinstvenog glazbenog druženja. 

Album “Vita ce n’e”  objavio je u studenom 2018. kao svoj 15. studijski album, a svjetsku turneju počeo je 14. veljače ove godine u Münchenu. Uz pjesme s tog albuma, Eros je, sukladno očekivanjima publike, izveo neke od svojih hitova iz prijašnjih razdoblja.

Eros Ramazzoti poečo je karijeru počeo 1984. nastupom u kategoriji debitanata na festivalu u Sanremo s pjesmom “Terra promessa” koju je umjetnički žiri proglasio najboljom te godine. Dvije godine poslije, nastupio je u glavnoj natjecateljskoj kategoriji na tome festivalu i pobijedio s pjesmom “Adesso tu”. 

Ubrzo nakon toga postao je poznat u Europi i svijetu. Ostvario je brojne glazbene duete s glazbenicima poput Luciana Pavarottija, Tine Turner, Carlosa Santane i Cher.

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/h/