Duhovno-rekreativni susret mladeži u vojarni “Kovčanje”

Duhovno-rekreativni susret studentske mladeži djece djelatnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske u vojarni “Kovčanje” na Malom Lošinju nastavak je aktivnosti u pastoralnom radu Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj. Uz odmor, mladima su se ponudili sadržaji koji su ih obogatili, oplemenili i povezali tijelo, dušu i duh.

Piše: Željko SAKIĆ

Duhovno-rekreativni susret studentske mladeži djece djelatnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske održao se u vojarni “Kovčanje”. Program je vodio o.Viktor Grbeša, OCD u suradnji s pomoćnikom Lorencom Tomkićem, djelatnicom Vojnog ordinarijata gospođom Brankicom Šandro i medicinskom sestrom Vesnom Pezer.

Program se sastojao od jutarnjih molitvi, tjelovježbe, predavanja, radionica, euharistijskih slavlja, klanjanja, pokorničkog bogoslužja, obilazaka te rekreacijskih aktivnosti. U sedam dana zajedničkog ljetovanja mladi su slušali o temama iz Biblije, antropologije, psihologije i komunikologije.

U sklopu duhovno-rekreativnog susreta pedeset petero mladih je u Nerezinama posjetilo samostan svetog Frane iz 15. stoljeća te klauzurne časne sestre Euharistijske zajednice Srca Isusova i Marijina, koje su mladima iznijele svoja duhovna iskustva i povijest svoga poziva. Misno slavlje u župnoj crkvi u Nerezinama predvodio je župnik vlč. Silvio Španjić u koncelebraciji s o.Viktorom Grbešom.

Mladi su posjetili i samostan Sestara Sv. Križa „Betanija“ gdje su nakon mise pogledali igrani film o Svetom Ivanu Pavlu II. U nedjelju su misu slavili sa župljanima u župnoj crkvi Svetog Nikole u Čunskom. Posjetili su i otok Susak te u crkvi svetog Nikole slavili misu, nakon čega je uslijedilo kupanje na pješčanoj plaži po kojoj je ovaj otok poznat. Predzadnjeg dana druženja održana je i svečana kreativna večer uz recitale, glazbu, ples i druženje.

Izvor/ Foto vojni ordinarijat © Kerigma-Pia/ hkm