Dr. sc. Palić: “Jedina ispravna reakcija na Vučićeve izjave je blokada ulaska Srbije u EU”

“Jedina ispravna reakcija na takve izjave srpskog predsjednika je povlačenje veleposlanika iz Beograda i blokada njihovog ulaska u EU. Međutim, za takav potez trebamo državnike, a ne poltrone”, komentirao je na Facebook profilu dr. sc. Mato Palić, profesor ustavnog prava na Pravnom fakultetu u Osijeku, izjave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, da je “razumljivo” što su se prije 30 godina pobunili protiv hrvatskih vlasti.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) ocijenilo je u nedjelju krajnje neprihvatljivom izjavu srbijanskog predsjednika i pozvalo je Srbiju da umjesto manipuliranja činjenicama unaprijedi položaj hrvatske manjine i napusti retoriku koja šteti odnosima dviju država.

Komentar dr. sc. Palića prenosimo u cijelosti:

“Dakle, prvi čovjek susjedne države jučer izjavi kako razumije oružanu pobunu i pokušaj realizacije projekta Velike Srbije i nakon toga naše Ministarstvo vanjskih reagira priopćenjem u kojem između ostalog kažu kako podupiru srpski put u EU. Ova vlast (o tome kako je nastala aktualna parlamentarna većina iz higijenskih razloga neću) je izdajnička i svojim ponašanjem drži ljestve velikosrpskim aspiracijama. Jedina ispravna reakcija na takve izjave srpskog predsjednika je povlačenje veleposlanika iz Beograda i blokada njihovog ulaska u EU. Međutim, za takav potez trebamo državnike, a ne poltrone”, objavio je Palić.