Darko Rundek & Jazz orkestar HRT-a u Makarskoj

Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a održat će u nedjelju, 25. kolovoza, koncert u sklopu ovogodišnjeg Makarska Jazz Festivala. Koncert na Kačićevom trgu počinje u 22 sata. 

Piše: Željko SAKIĆ

MAKARSKA – Darko Rundek njeguje jedinstveni zvuk u kojem spaja najrazličitije utjecaje i stilove, poigravajući se, u kazališnoj maniri, vlastitom estetikom, iznenađujući sa svakim novim projektom. Još od Haustora, u Rundekovim instrumentacijama brass sekcija zauzima istaknuto mjesto, a ako je suditi po dosadašnjim reakcijama, više je nego uspješno iskoristio cijelu big band formaciju koja mu je na raspolaganju u suradnji s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije (HRT), pa se tako Enu, Šejna, Šal od svile, Apokalipso i mnoge druge Rundekove hitove mogu čuti u jazz obradama.

Programom kojim su do sada oduševili prepunu zagrebačku Gorgonu MSU-a, na dva rasprodana koncerta, te zadarsku publiku Kvart Art festivala, obogatit će i Makarska jazz festival.

Darko Rundek i Jazz orkestar HRT-a

Jazz orkestar HRT-a
Saša Nestorović, dirigent
Darko Rundek, vokal

Još od 1980-ih u sastavu Haustor, a zatim solistički i s projektima kao što su Rundek Cargo Orkestar, Rundek Cargo Trio te u posljednje vrijeme Rundek i Ekipa, Darko Rundek obilježava hrvatsku, glazbenu scenu. 

Izvor/ Foto © Kerigma-Pia/glazba.hrt.hr/