Dalić:Napast ćemo Slovačku, Modrić: Osjećam se najljepše u hrvatskoj reprezentaciji

Napast ćemo Slovačku, nećemo kalkulirati, poručio je  izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uoči sutrašnjeg ogleda protiv Slovačke u kvalifikacijama za EP 2020. godine. Dalić nije želio otkriti sastav, ali je najavio hrabru igru hrvatske vrste.

Piše: Željko SAKIĆ

TRNAVA – “Bit će to ofanzivni sastav, napast ćemo, nećemo kalkulirati,” poručio je Dalić najavivši kako očekuje sličnu utakmicu kao protiv Mađarske.

“Protiv Mađarske nismo bili dovoljno motivirani i agresivni to nam se ne smije ponoviti. Bila nam je to jako dobra i velika škola. Nismo bili dovoljno motivirani i agresivni, to nam se ne smije ponoviti protiv Slovačke. Očekujem istu utakmicu. Ovoga puta moramo biti odgovorni. Svi igraju protvi svjetskog doprvaka na svom maksimumu,” poručio je Dalić na konferenciji održanoj na stadionu Anton Malatinsky u Trnavi.

Dalić je naglasio kako su dobro analizirali igru našeg suparnika.

“Puno smo radili na analizi, znamo njihovu kvalitetu. Imaju odličnu veznu liniju, znamo kako igraju. Prije Walesa smo imali 10 dana. Ovog puta samo dva dana i to me smeta. Ali nema isprike,” poručio je izbornik.

 Na posljednjoj novinarskoj konferenciji u Trnavi  Modrić je izjavio:

“Dok mogu pomoći, dok izbornik misli da im trebam, ja sam tu. Nije floskula, ali najveća mi je čast igrati za reprezentaciju,” kazao je hrvatski kapetan.

 Svi želimo odigrati veliku utakmicu, a pobjeda bi bila fenomenalna. Vjerujem da uz pravi pristup možemo ostvariti dobar rezultat.”

Modrić je istaknuo kako se odlično osjeća. Ovoga ljeta se dobro odmorio, kvalitetno je odradio pripreme i spreman je za izazove koji slijede.

“Osjećam se odlično, dobro sam se odmorio i prošao sam cijele pripreme, što me napunilo energijom. U prvenstvu nismo najbolje startali, ali tek je početak. Zdravlje je u OK, a to je najvažnije,” istaknuo je.

Luka je svjestan težine ispita koji je ispred “vatrenih”.

“Slovačka je dobra ekipa. Kompaktni su i čvrsti, vole igrati nogomet. Prva zvijezda je Hamšik, ali imaju još nekoliko nezgodnih igrača kao što je Lobotka s kojim se susrećem u Španjolskoj.”

Slovački mediji prenose kako su domaći igrači “nabrijani” na svjetske doprvake, svjesni kako im pozitivan rezultat otvara vrata prolaska na EURO.

“Kako su oni nabrijani, tako smo i mi. Znamo koliko nam znači ova utakmica,” poručio je Modrić.

Izvor/ Foto HNS © Kerigma-Pia/h/